VÅR HISTORIE
Norcup er en spennende og dynamisk e-sportsturnering som har utviklet seg siden sin oppstart, og fortsetter å vokse og tilpasse seg for å engasjere unge spillere og arrangører fra hele Norge. Norcup begynte som en pilot i regi av UKM Norge under fylkesfestivalen på Valle i 2020, den gang under navnet Norgescupen. Dette første året var det League of Legends som sto på programmet.

I 2021 kom Sarpsborg Kommune inn i bildet, og dette miljøet dannet senere grunnlaget for KRED Norge. Det året tok vi et stort skritt videre ved å arrangere fylkesvise kvalifiseringer i Rocket League over hele landet. Kvalifiseringene foregikk digitalt, og en storslått fysisk finale var planlagt i Sarpsborg. Trøndelag utmerket seg som det sterkeste fylket og tok hjem seieren i den første sesongen. På grunn av pandemien måtte vi holde sluttspillet online, men vi sørget for en spektakulær stream som brakte spenningen hjem til deltakerne.

2022 ble et år med utvidelser og nye muligheter. Vi inkluderte Super Smash Bros. Ultimate i tillegg til Rocket League. Trøndelag viste seg igjen som en dominerende kraft, og Anders "Anbil" Billington ble kronet som Norgesmester i Super Smash Bros. Ultimate. Dette mesterskapet ble godkjent som det offisielle Norgesmesterskapet. Dette året kunne vi også endelig arrangere finaleshowet fysisk, til glede for publikum og deltakerne. Over 30 dedikerte personer jobbet i produksjonen for å sikre en uforglemmelig opplevelse.

I 2023 gikk vi tilbake til å fokusere på Rocket League, da Super Smash Bros. Ultimate fikk sitt eget dedikerte Norgesmesterskap. Vi introduserte en ny regional inndeling av lagene - sør, vest, øst og nord. Denne gangen var det vestregionen som tok hjem tittelen etter intense og spennende kamper.

Norcup har alltid vært arrangert i sann UKM-ånd, med unge arrangører i sentrale roller og en stor grad av deltakelse og medvirkning. Vi har hele tiden justert og forbedret konseptet basert på tilbakemeldinger, og 2024 blir intet unntak. En viktig tilbakemelding vi har fått er at Norcup har hatt en tendens til å bli for topptungt, med fokus på eliten under finaleshowet. Dette ønsker vi å endre i år ved å gjøre Norcup åpent for alle. Vi vil gi alle som ønsker å delta muligheten til å skinne, akkurat som i UKM ellers. Vi vil også gi enda flere unge arrangører sjansen til å bidra. UKM sender unge arrangører fra hele landet for å delta, og vi er stolte av å ha deres støtte.

I tillegg får vi uvurderlig støtte fra Esportalliansen, som hjelper oss med å gjennomføre turneringene våre og i rekrutteringsarbeidet. Vi har også mottatt generøs støtte fra Sparebank1 Østfold og Akershus, som muliggjør en gratis spillmesse i tilknytning til turneringen. Sist men ikke minst har vi takket være IHK Sparta fått mulighet til å dra i bruk byens storstue til arrangementet! Med denne støtten er vi mer enn klare for å skrive det neste kapitlet i Norcups historie.